Eksters diervriendelijke val

Last van eksters? U kunt ze op diervriendelijke wijze bestrijden door gebruik te maken van een vangkooi of inloopval. Hiermee vangt u de vogel en zet u deze elders weer uit. Een vangkooi is dus in feite een diervriendelijke val. Wilt u de eksters toch liever verjagen in plaats van vangen? In het productoverzicht hieronder vindt u behalve vangkooien ook enkele producten om vogels mee te verjagen. 

Het gebruik van een vangkooi
Wanneer u gebruik maakt van een vangkooi of inloopval voor het bestrijden van overlast door eksters, weet u zeker dat het dier geen onnodige pijn lijdt. Het enige wat u doet is de vogel vangen en elders uitzetten. Let op, eksters hebben last van territoriumgedrag. Zet de eksters dus niet te dichtbij uit om zo nieuwe overlast te voorkomen.  

Vangkooi kiezen
Wanneer u een vangkooi gaat aanschaffen, hou er dan rekening mee dat deze groot genoeg moet zijn. Een kooi die te klein is, is niet aantrekkelijk voor dieren. Ze zullen deze dus mijden. Om de eksters te lokken kunt u gebruiken maken van wat wat lokaas. Leg bijvoorbeeld wat besjes, zaden of broodkruimels in de kooi of val. Plaats het aas ofwel op het plankje/ triggermechanisme in het midden van de kooi (als het een doorloopval betreft) of helemaal achterin de kooi (als het een inloopval betreft). 

De vangkooi plaatsen
Eksters houden zich graag op in de buurt van mensen en houden van open leefgebieden. U vindt ze bijvoorbeeld in tuinen. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van de vangkooi. Idealiter plaatst u deze op een plek waar de dieren veel komen. Aangezien u vaak meer dan één ekster wilt vangen, raden wij u aan om gebruik te maken van meerdere vangkooien. Met meerdere vangkooien vergoot u bovendien de vangkans aanzienlijk. 

 

 

Lees meer
Geen producten gevonden...
*Incl. btw
Pagina 1 van 1