Spreeuwen diervriendelijke val

Heeft u last van spreeuwen en wilt u deze op diervriendelijke wijze bestrijden? Maak dan gebruik van één van de vangkooien of inloopvallen van Vangkooiwinkel.nl. Met een vangkooi bestrijdt u de overlast die door spreeuwen wordt veroorzaakt zonder de vogels onnodig pijn te doen. Door ze te vangen en elders weer uit te zetten, voorkomt u bovendien dat ze iets verderop opnieuw voor overlast gaan zorgen. 

Een vangkooi kiezen
Wanneer u een vangkooi gaat aanschaffen, zorg er dan voor dat deze groot genoeg is. Een kooi die te klein is, is niet aantrekkelijk voor dieren. Ze zullen deze dus mijden. In het overzicht hieronder vindt u enkele geschikte vangkooien en inloopvallen voor het vangen van spreeuwen. U vindt er ook enkele producten voor het verjagen van vogels, als vangen niet uw voorkeur heeft. 

De spreeuw lokken
Om de spreeuwen de vangkooi of inloopval in te lokken, kunt u gebruiken maken van lokaas. Leg bijvoorbeeld wat bessen, fruit, zaden of broodkruimels in de kooi. U plaatst het aas ofwel op het plankje/ triggermechanisme in het midden van de kooi (als het een doorloopval betreft) of helemaal achterin de kooi (als het een inloopval betreft). 

Waar plaatst u de vangkooi?
Om te weten waar u de vangkooien moet plaatsen, is het eerst handig om te weten waar spreeuwen zich ophouden. Spreeuwen broeden graag in holtes, bijvoorbeeld van bomen, en in gaten en kieren van gebouwen. Plaats de kooi dichtbij de plek waar de vogels graag komen. Aangezien u vaak meer dan één spreeuw wilt vangen, raden wij u aan om gebruik te maken van meerdere vangkooien. Met meerdere vangkooien vergoot u bovendien de vangkans aanzienlijk. 

 

 

Lees meer
Geen producten gevonden...
*Incl. btw
Pagina 1 van 1