Konijn vangen

Last van konijnen?

Konijn vangen
 
Heeft u last van konijnen en wilt u deze vangen? Een vangkooi is het perfecte hulpmiddel voor het vangen van een konijn. Hierbij moet eerst een verschil worden gemaakt tussen het vangen van een tam konijn/konijn als huisdier of het vangen van verwilderde konijnen. Tamme konijnen hebben doorgaans hangoren en zijn meestal kleiner dan wilde konijnen. Wilde konijnen hebben vaak hetzelfde type en dezelfde kleur vacht: bruin/grijsachtig. Tamme konijnen zijn er in meer verschillende kleuren. 
 
Konijnen zijn nachtdieren, alhoewel ze steeds meer ook overdag gezien worden door hun enorme aanpassingsvermogen. 's Nachts is de kans op het vangen van konijnen het hoogst. Natuurlijk hoeft u niet de gehele nacht wakker te blijven en doet de vangkooi het werk! 
 
Vangen tam konijn
Plaatst de vangkooi in de buurt van waar het konijn is weggelopen of voor het laatst gezien is. Zorg ervoor dat het meest favoriete voer van het konijn in de vangkooi wordt geplaatst. Nu is het afwachten tot het konijn op het lokvoer afkomt en de vangkooi dichtklapt. Dit kan van een paar minuten tot enkele dagen duren. Controleer de vangkooi meerdere malen per dag  om te checken of er geen andere dieren in zitten.
 
Vangen verwilderde konijnen
Plaats de vangkooi en zorg dat er een schaaltje met lokmiddel in staat. Dit kan ook gemakkelijk aan een haakje worden opgehangen. Bij verwilderde konijnen is het erg belangrijk om na te gaan of het konijn jongen heeft. Als het konijn een nestje heeft, moeten eerst de jongen worden gevangen. Vangt men namelijk eerst de moeder, dan zullen de jongen totaal gedesoriënteerd zijn omdat deze nog sterk afhankelijk zijn van hun moeder. Vang dus eerst de jongen en dan pas het moederkonijn. Vangt men toch eerst het moederkonijn, laat deze dan gelijk weer vrij totdat alle jongen zijn gevangen. 
 
Lokvoer vangen konijnen
Bij geschikt lokvoer moet u denken aan wortels, stukje witlof of andere groenten, mais, stukjes brood of stukjes banaan of appel. 
 
U kunt onze konijnenvangkooien via deze link bestellen.