Konijn vangen

Last van konijnen?

Konijn vangen
Hierbij moet eerst een verschil worden gemaakt tussen het vangen van een tam/huisdier of het vangen van verwilderde konijnen. Konijnen zijn nachtdieren, alhoewel ze steeds meer ook overdag gezien worden door hun enorme aanpassingsvermogen. 'S nachts is de kans op het vangen van konijnen ook het hoogst. Natuurlijk hoeft u niet de gehele nacht wakker te blijven en doet de vangkooi het werk!
 
 
Vangen konijn als huisdier
Plaatst de vangkooi in de buurt waar het konijn is weggelopen of voor het laatst gezien is. Zorg ervoor dat de het meest favoriete voer van het konijn, in de vangkooi wordt geplaatst. Nu is het afwachten tot het konijn op het lokvoer afkomt en de vangkooi dichtklapt. Dit kan van een paar minuten tot enkele dagen duren. Controleer meerdere malen per dag de vangkooi of er eventueel geen andere dieren in zitten.
 
 
Vangen verwilderde konijnen
Bij verwilderde konijnen is het erg belangrijk om na te gaan of het konijn ook jongen heeft. Als het konijn een nestje heeft, moeten eerst de jongen worden gevangen. Vangt men namelijk eerst de moeder, dan zullen de jongen totaal gedesorienteerd zijn, omdat deze nog sterk afhankelijk zijn van hun moeder. Vang  dus eerst de jongen en dan pas het moeder-konijn. Vangt men toch eerst het moeder-konijn deze gelijk weer vrijlaten totdat alle jongen zijn gevangen.
 
Plaats de vangkooi en zorg dat er een schaaltje met lokmiddel in staat. Dit kan ook gemakkelijk aan een haakje worden opgehangen.
 
 
U kunt onze konijnen-vangkooien via deze link bestellen.