Wat eet een vos graag?

Vossen hebben een reputatie voor sluwheid en ze worden vaak afgeschilderd als bedriegers die hun slimheid gebruiken om, ondanks hun kleine formaat, om te profiteren van iedere situatie. Vossen zijn niet alleen bekwame jager, maar het zijn ook alleseters die kunnen overleven op welk voedsel op het moment het makkelijkst verkrijgbaar is.

Vos vangen

Wat eten vossen graag?

Vossen zijn omnivore, opportunistische jagers en eten in principe alles dat makkelijk verkrijgbaar is of klein genoeg om te vangen. Ze eten graag kleine zoogdieren, zoals muizen en ratten, en vogels, evenals grote insecten, zoals sprinkhanen, krekels en kevers. In het voorjaar, zomer en herfst eten vossen voornamelijk fruit, bessen en noten. In de winter dwingt het gebrek aan beschikbare planten vossen om over te schakelen op vlees. Als het toevallig beschikbaar is, zal een vos er niet voor deinzen een road kill te eten of te graven door vuilnis op zoek naar voedsel.

Vossen op jacht

Een vos patrouilleert voortdurend binnen zijn territorium op zoek naar voedsel en hij gebruikt zijn urine om locaties te markeren die hij heeft uitgekamd.

Vossen zijn nachtdieren en jagen het liefst 's nachts. Hoewel vossen nauw verwant zijn met honden, jagen ze niet in een roedel zoals wolven en coyotes dat doen. De vos lijkt daarmee meer op een kat, waarbij hij zijn prooi langzaam en rustig besluipt tot hij op een ideale afstand ligt.

Wilt u vossen vangen?

De vangkooi is een effectief middel om vossen mee te vangen. De combinatie van een vangkooi en het juiste aas vergroot uw kans op het vangen van de vos aanzienlijk. Bekijk de vangkooien voor vossen in ons assortiment:
https://www.vangkooiwinkel.nl/vangkooi-vossen/