Duiven bestrijden

Duiven bestrijden? 
Heeft u in de omgeving van uw woning of bedrijfspand last van duiven? Bestrijd deze dan op een diervriendelijke manier door gebruik te maken van vangkooien. Door ze te vangen en elders weer uit te zetten, voorkomt u bovendien dat ze iets verderop opnieuw voor overlast gaan zorgen. Wilt u ze toch liever verjagen? U vindt in onderstaand productoverzicht behalve vangkooien ook enkele methodes om de dieren mee te verjagen. 

Duivenoverlast - waarom duiven bestrijden?
Duiven kunnen op meerdere manieren voor overlast zorgen. Alleen al de poep is voor veel mensen een storende factor. Het verpest het aanzien van een pand behoorlijk. Daarnaast kan de poep de buitenkant van een woning of pand aantasten en zo zorgen voor schade.  Ook duivennesten kunnen voor schade aan uw bedrijfspand of woning zorgen. De uitwerpselen van duiven kunnen daarnaast allergieën veroorzaken. Ook dragen duiven veel ziektes bij zich.

De keuze voor een vangkooi
Hou er bij de keuze van een vangkooi rekening mee dat deze groot genoeg moet zijn. Een kooi die te klein is, is niet aantrekkelijk voor dieren. Ze zullen deze dus mijden. Om de duiven te lokken kunt u gebruiken maken van lokaas. Een duif vangt u met zaden of broodkruimels. U plaatst het aas ofwel op het plankje/ triggermechanisme in het midden van de kooi (als het een doorloopval betreft) of helemaal achterin de kooi (als het een inloopval betreft). Meer informatie over het verschil tussen inloopvallen en doorloopvallen vindt u in deze blog

Het plaatsen van de vangkooi
Om te weten waar u de vangkooien moet plaatsen, is het eerst handig om te weten waar duiven zich graag ophouden. Duiven houden zich bij voorkeur op in het dak. Ze wringen zich bijvoorbeeld naar binnen via een losse dakpan. Duiven kunnen zich door elk gat groter dan 25 mm heen wurmen. Ook balkons, richels, schoorstenen en dakgoten zijn fijne plekjes voor duiven. 

Onze tip: plaats meerdere  vangkooien
Aangezien u vaak meer dan één duif wilt vangen, raden wij u aan om gebruik te maken van meerdere vangkooien. Met meerdere vangkooien vergoot u bovendien de vangkans aanzienlijk. 

 

Lees meer
Duivenpinnen
Duivenpinnen
Met deze RVS duivenpinnen voorkomt u snel en gemakkelijk overlast van duiven en andere vogels. De flexibele pinnen hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig te plaatsen.
Vogelverjager Black Hawk Kite - Losse vlieger
Vogelverjager Black Hawk Kite - Losse vlieger
Reserve vlieger voor de Black Hawk Kite vogelverschrikker. Voor het op een effectieve manier verjagen van vogels. Verandert van hoogte, snelheid en vliegpatroon.
SALE Vangkooi klein verzinkt 67x24,5x31,5cm
Vangkooi klein verzinkt 67x24,5x31,5cm
Vangkooi klein voor katten, marters, ratten, vossen en kleine vogels en konijnen. De kooi is volledig verzinkt. Hierdoor erg duurzaam en kwalitatief hoogwaardig.

€39,95 €33,33

Informatie
SALE Vangkooi klein verzinkt met beschermlaag 67x24x31,5cm
Vangkooi klein verzinkt met beschermlaag 67x24x31,5cm
Vangkooi klein voor marters, ratten en kleine konijnen. De kooi is volledig verzinkt en voorzien van een beschermlaag! Hierdoor erg duurzaam en kwalitatief hoogwaardig.

€44,95 €35,60

Informatie
SALE Inloopval middelgroot 80x25x30cm
Inloopval middelgroot 80x25x30cm
Vangkooi middelgroot voor katten, marters, ratten, vossen, vogels en konijnen. De kooi is volledig zwart gespoten zodat deze er netjes uitziet en langer meegaat.

€39,95 €38,19

Informatie
SALE Doorloopval met 2 ingangen 100x25x25cm
Doorloopval met 2 ingangen 100x25x25cm
Deze doorloopval behoort tot de best geteste vallen met 2 ingangen. De val is geschikt voor marter, konijn en kat. De beschermingsplaat zorgt ervoor dat het dier u bij het optillen van de kooi niet kan verwonden.

€69,95 €45,64

Informatie
Vangkooi middelgroot verzinkt met beschermlaag 82x26,5x34cm
Vangkooi middelgroot verzinkt met beschermlaag 82x26,5x34cm
Vangkooi middelgroot voor katten, marters, ratten, vossen, vogels en konijnen. De kooi is volledig verzinkt en voorzien van een beschermlaag! Hierdoor erg duurzaam en kwalitatief hoogwaardig.
SALE Vangkooi groot verzinkt 94x31x31cm
Vangkooi groot verzinkt 94x31x31cm
Vangkooi groot voor katten, marters, ratten, vossen, vogels en konijnen. De kooi is volledig verzinkt. Hierdoor erg duurzaam en kwalitatief hoogwaardig.

€59,95 €50,46

Informatie
SALE Vangkooi groot verzinkt met beschermlaag 94x31x31cm
Vangkooi groot verzinkt met beschermlaag 94x31x31cm
Vangkooi groot voor katten, marters, ratten, vossen, vogels en konijnen. De kooi is volledig verzinkt en voorzien van een beschermlaag! Hierdoor erg duurzaam en kwalitatief hoogwaardig.

€59,95 €54,20

Informatie
SALE Vangkooi met 2 ingangen 100x24x24cm
Vangkooi met 2 ingangen 100x24x24cm
Deze val is door ons als beste getest en vangt iedere marter, konijn en kat zonder problemen! De speciale krabplaat zorgt ervoor dat het dier u bij het optillen van de kooi niet kan verwonden.

€99,95 €76,36

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 1