Kat vangen

Last van katten?

Zwarte kat

VANGKOOI KATTEN KOPEN > DIRECT NAAR SHOP

Hierbij moet eerst een verschil worden gemaakt tussen het vangen van een weggelopen huiskat of het vangen van verwilderde katten. Katten zijn voornamelijk 's nachts actief, waarbij de kans op vangen ook het meest groot is. Natuurlijk hoeft u niet de gehele nacht wakker te blijven en doet de vangkooi het werk!

VANGKOOI KATTEN KOPEN > DIRECT NAAR SHOP


Vangen huiskat
Plaats de vangkooi in de buurt waar de kat is weggelopen of voor het laatst gezien is. Zorg ervoor dat de originele voerbak van de kat inclusief voer, in de vangkooi wordt geplaatst. Nu is het afwachten tot de kat op het lokvoer afkomt en de vangkooi dichtklapt. Dit kan van een paar minuten tot enkele dagen duren. Controleer meerdere malen per dag de vangkooi of er eventueel geen andere katten/dieren in zitten.


Vangen verwilderde katten
Bij verwilderde katten is het erg belangrijk om na te gaan of de kat ook kittens heeft. Als de kat een nestje heeft, moeten eerst de kitten worden gevangen. Vangt men namelijk eerst de moederkat, dan zullen de kittens totaal gedesorienteerd zijn, omdat deze nog sterk afhankelijk zijn van hun moeder. Vangt men dus eerst de moederkat, deze gelijk weer vrijlaten totdat de kittens zijn gevangen.

Plaatst de vangkooi en zorg dat er een schaaltje met vis/kattenvoer of ander lokmiddel in staat. 

U kunt onze Katten vangkooien via deze link bestellen.

VANGKOOI KATTEN KOPEN > DIRECT NAAR SHOP