7 fouten die men maakt bij het vangen van ratten

Om van een rattenplaag af te komen, hoeft u alleen maar de rattenvallen in te stellen en te wachten tot ze worden gepakt, toch? Helaas gebeurt dit in praktijk niet zo snel en zeker niet zo effectief mogelijk. Hieronder beschrijven wij de 7 meest voorkomende fouten bij het vangen van ratten. Ook leert u hoe u deze fouten in de toekomst kunt voorkomen.

VANGKOOI RATTEN KOPEN > DIRECT NAAR SHOP

Last van ratten

Fout nr. 1: Het aas of de val zonder handschoenen instellen.

Ratten zijn makkelijk in staat uw geur op te speuren op de vallen en kunnen dan wegblijven. Om dit te voorkomen is het van belang handschoenen te dragen bij het instellen en aanraken van uw rattenval of aas.

Fout nr. 2: U gebruikt het verkeerde aas.

Gebruikt u net zoals de meeste mensen een stuk of blokje kaas om knaagdieren mee te lokken? Dit werkt helaas alleen in tekenfilms nog uiterst effectief. Knaagdieren zijn in de eerste plaats noten en zaadeters, dus het aas waar ze het meest op worden aangetrokken is pindakaas of hazelnotenpasta (hun honger naar calorieën lokt hen ook om chocolade te proberen).

Fout nr. 3 Te veel aas | Less is more

Wanneer u te veel aas plaatst op de rattenvallen, kunnen ongedierte er een deel van stelen zonder verstrikt te raken in de val. Probeer een klein stukje aas te plaatsen, goed genoeg om de ratten mee aan te trekken, zonder ze de mogelijkheid te geven het op te kunnen eten zonder de val te laten springen.

Fout nr. 4 Te snel resultaat verwachten

Ongedierte zoals ratten zijn natuurlijk op hun hoede en uiterst alert voor nieuwe objecten in gebieden die ze regelmatig bezoeken. U kunt de ratten laten acclimatiseren door een paar dagen valse niet-gespannen rattenvallen uit te zetten. Zodra u daarna merkt dat de ratten het aas van de vallen eten, weet u in ieder geval dat de val op de juiste plek zit en dat de ratten hoogstwaarschijnlijk zullen terugkeren naar deze locatie. Het perfecte moment op de vallen in te stellen

VANGKOOI RATTEN KOPEN > DIRECT NAAR SHOP

Fout nr. 5 val op de verkeerde plek

Een veel voorkomende fout die men maakt bij het plaatsen van rattenvallen is dat zij de vallen op de verkeerde plek plaatsen. U hoeft deze fout niet te maken. Vanwege aangeboren angst voor open gebieden rennen ratten instinctief langs de omtrek van kamers in uw huis, dicht bij de muren, waar hun snorharen hun helpen te navigeren. Om ratten te vangen waar ze actief zijn, moet u de rattenvallen plaatsen langs de muren waar ze voornamelijk lopen.

Fout nr. 6 te weinig vallen

Ratten zijn wat betreft reproductie agressief snel! Ze kunnen wel tot 14 baby's produceren en dat elke 21 dagen. Dan rest alleen nog de vraag: Hoeveel van hen zijn er op dit moment in uw huis? Het antwoord is: U kunt er bijna zeker van zijn dat er meer dan één is. Om een rattenplaag daadwerkelijk te stoppen, heeft u meer dan een enkele rattenval nodig om het probleem snel te elimineren.

Fout nr. 7: Te langzaam anticiperen

Hoe langer je wacht, hoe kleiner de kans op effectief slagen wordt bij het vangen van ratten. Meerdere studies hebben aangetoond dat u op de eerste nacht van plaatsing, relatief gezien meer ratten vangt dan op nacht die daarna volgt. Plaats daarom bij de eerste tekenen van ongedierte direct rattenvallen. Het liefst met verschillende soorten aas om er zeker van te zijn dat het een geslaagde openingsnacht wordt.

VANGKOOI RATTEN KOPEN > DIRECT NAAR SHOP