Last van eksters

Heeft u in uw directe omgeving last van eksters? U kunt ze op diervriendelijke wijze verjagen door gebruik te maken van een vangkooi. Eksters hebben last van territoriumgedrag. Door ze te vangen en elders weer uit te zetten, voorkomt u dat ze iets verderop opnieuw voor overlast gaan zorgen. Wilt u ze liever verjagen zonder gebruik te maken van een val of kooi? In het productoverzicht hieronder vindt u behalve vangkooien en inloopvallen ook enkele andere producten om vogels mee te verjagen. 

Een vangkooi kiezen
Wanneer u een vangkooi gaat aanschaffen, hou dan rekening met het formaat. Een vangkooi moet namelijk niet te groot maar ook zeker niet te klein zijn. Als een kooi te klein is, zal de vogel de kooi namelijk mijden. We raden u daarnaast aan altijd te kiezen voor meerdere vangkooien. Zo vergroot u de pakkans aanzienlijk.

Hoe een ekster de kooi inlokken
Om een ekster de kooi of val in te lokken is het verstandig gebruik te maken van lokaas. Eksters zijn dol op fruit, zaden, bessen en broodkruimels. Plaats het aas ofwel op het plankje/ triggermechanisme in het midden van de kooi (als het een doorloopval betreft) of helemaal achterin de kooi (als het een inloopval betreft). Maak het pakken van het aas niet te gemakkelijk. U wilt natuurlijk wel dat de kooi dichtklapt wanneer het aas opgegeten wordt. 

Waar de vangkooi plaatsen?
Wanneer u de vangkooi(en) gaat plaatsen, is het handig om te weten waar eksters zich vooral ophouden. Eksters verblijven graag in gebieden waar mensen zijn maar houden van open leefgebieden. U ziet ze bijvoorbeeld veel in tuinen. Plaats de kooi of val op of dichtbij de plek waar de vogels vaak komen. 

 

Lees meer
Vogelverjager Black Hawk Kite - Losse vlieger
Vogelverjager Black Hawk Kite - Losse vlieger
Reserve vlieger voor de Black Hawk Kite vogelverschrikker. Voor het op een effectieve manier verjagen van vogels. Verandert van hoogte, snelheid en vliegpatroon.
SALE Vangkooi klein verzinkt met beschermlaag 67x24x31,5cm
Vangkooi klein verzinkt met beschermlaag 67x24x31,5cm
Vangkooi klein voor marters, ratten en kleine konijnen. De kooi is volledig verzinkt en voorzien van een beschermlaag! Hierdoor erg duurzaam en kwalitatief hoogwaardig.

€44,95 €35,60

Informatie
Vangkooi middelgroot verzinkt 82x26,5x34cm
Vangkooi middelgroot verzinkt 82x26,5x34cm
Vangkooi middelgroot voor katten, marters, ratten, vossen, vogels en konijnen. De kooi is volledig verzinkt. Hierdoor erg duurzaam en kwalitatief hoogwaardig.
SALE Doorloopval met 2 ingangen 100x25x25cm
Doorloopval met 2 ingangen 100x25x25cm
Deze doorloopval behoort tot de best geteste vallen met 2 ingangen. De val is geschikt voor marter, konijn en kat. De beschermingsplaat zorgt ervoor dat het dier u bij het optillen van de kooi niet kan verwonden.

€69,95 €45,64

Informatie
Doorloopval met 2 ingangen 120x30x34cm
Doorloopval met 2 ingangen 120x30x34cm
Deze grote doorloopval behoort tot de best geteste vallen met 2 ingangen. Deze val is onder andere geschikt voor marter, konijn, vogel, kat of soortgelijke dieren qua omvang.
Vogelverjager Black Hawk Kite 7M
Vogelverjager Black Hawk Kite 7M
De Black Hawk Kite vogelverschrikker. Een complete set om op een effectieve manier vogels te verjagen. Inclusief grondanker, 7 meter telescopische paal en vlieger. Verandert van hoogte, snelheid en vliegpatroon en vliegt tot 12 meter hoog.
*Incl. btw
Pagina 1 van 1