Vangkooien

Vind hier het overzicht van al onze vangkooien. We hebben vangkooien voor marters, katten, ratten, muizen, konijnen, vossen, hazen, bevers, egels en vangkooien voor vogels zoals duiven, eenden, eksters, lijsters, merels en spreeuwen.

Ze zijn hier online te koop en we hebben ze op eigen voorraad. Er zijn allerlei soorten vangkooien en Vangkooiwinkel.nl heeft ze allemaal in huis. In ons magazijn in Beverwijk liggen vangkooien met één deur en met twee deuren, en ook diverse varianten van en op de vangkooi liggen klaar voor verzending. Denk aan kantelvallen, tunnelvallen, voerdozen, elektrische muizenvallen en rattenvallen, klemmen, naast de inloopvallen en doorloopvallen.

Vangkooien voor marters

Met een vangkooi vangt én laat u de marter weer los, daar waar hij thuishoort in de natuur. Vangkooien voor een marter moeten groot genoeg zijn. Dat klinkt logisch maar betekent wel dat u vooraf even goed op de afmetingen van de kooi moet letten. Een marter wil zich niet in een kooi hoeven wringen, ook al ligt er aanlokkelijk aas. Klik hier en u vindt vangkooien die geschikt zijn voor het vangen van een marter. De meeste zijn groot genoeg voor de meeste martersoorten. Twijfelt u over de grootte? Kies dan liever voor een net iets grotere kooi.

Vangkooien


Onze vangkooien zijn er onder andere voor steenmarters en boommarters.
De mannetjes wegen tussen de 1 en 2 kilo, de vrouwtjes marters maximaal ongeveer een ruime kilo. Een mannetje is gemiddeld 43-59 centimeter lang, een vrouwtje 38-47 centimeter.

Tips: gebruik voor het vangen van een marter meerdere kooien. Dit vergroot de kans op succes aanzienlijk. Bovendien zullen er altijd méér marters zijn. Plaats de vangkooien langs de - vaak goed zichtbare - routes die de marters lopen. Gebruik als aas ei, kaas of zoetigheid en plaats dit bij een doorloopval op het plankje / triggermechanisme in het midden van de kooi. Of bij een inloopval helemaal achterin.

Vangkooien voor ratten

Let (ook) bij het kopen van een vangkooi voor ratten op het formaat. De afmetingen moeten dermate groot zijn dat de rat er gemakkelijk in kan lopen. Anders laat de rat zich niet op het verkeerde spoor zetten. Plaats meerdere kooien: de vangkans neemt hiermee sterk toe én er zullen zo goed als zeker meerdere ratten aanwezig zijn. Plaats de vangkooien langs de gebruikelijke route van de rat(ten) of als u deze niet precies kent, langs de muren of plinten.

Tips: koop een vangkooi die voldoende fijnmazig is, anders kan de rat zich door het gaas naar buiten wringen. En gebruik als lokaas een beetje pindakaas, kaas of zoetigheid. Leg het aas bij een doorloopval op het plankje / triggermechanisme in het midden van de kooi. Of bij een inloopval helemaal achterin.

Natuurlijk zijn er ook rattenklemmen.

Vangkooien voor muizen

De kleinste vangkooien zijn er voor het vangen van muizen. Op Vangkooiwinkel.nl vindt u online de beste muizenvangkooien. Deze zijn voldoende fijnmazig, zodat de gevangen muis zich niet een weg kan banen door door de vaste gaten / ruimtes in het gaas. Gebruik als aas wat pindakaas, kaas of zoetigheid. Leg het aas bij een inloopval achterin de vangkooi, en bij een doorloopval in het midden van de kooi. Plaats de vangkooien voor muizen langs hun gebruikelijke route of als u deze niet precies weet, langs de muren of plinten.

Vangkooien

Tip: omdat een muis nooit alleen is, gebruikt u het best meerdere vangkooien (of andere muizenvallen: zo hebben we natuurlijk ook muizenklemmen). Bovendien verhoogt dit de pakkans.

U vindt in deze online vangkooi shop ook multi-vangkooien en andere multi-vangsystemen voor muizen. Denk ook aan de vaak efficiënte hoekmuizenval.

Vangkooien voor katten

Katten vangen én elders weer veilig loslaten met een vangkooi? Let op deze tips. Let ten eerste op de grootte van de kooi. Wij hebben vangkooien voor verschillende soorten katten: voor grote katten, maar ook voor kittens en de kleinere kattensoorten. Stelregel daarbij is dat de kooi liever iets te groot is dan te klein. Een kat zal zich niet in een kooi willen wurmen alleen vanwege het aas. Vangkooiwinkel heeft zowel grote als kleine vangkooien voor het vangen van een kat.

Tip: bedenk dat een kat vooral een nachtdier is. De kans op succes is dus 's nachts het grootst. Zorg dus dat de kooi in elk geval in de nachtelijke uren dienst doet (terwijl u lekker slaapt) en zorg dat er op die moment voldoende aas in ligt. Denk hierbij aan traditioneel kattenvoer / vis.

Voor het vangen van een weggelopen huiskat: plaats de kooi waar de kat is weggelopen of voor het laatst gesignaleerd. Zet hierin zijn of haar eigen voerbak en soort voer. Mogelijk hapt de kat snel toe, mogelijk duurt het enkele dagen. Check tussentijds, een paar keer per dag. Zo weet u zeker dat uw kat niet te lang gevangen zit én of er niet toevallig een andere kat in de vangkooi opgesloten zit.

Voor het vangen van verwilderde katten: belangrijk is om na te gaan of er ook kittens zijn. Is sprake van een nestje? Vang dan éérst de kittens, anders raken deze zonder (gevangen) moederkat gedesoriënteerd. Komt per ongeluk toch eerst de moederkat in de vangkooi? Laat deze dan vrij tot alle kittens gevangen zijn.

Vangkooien voor konijnen

Ook als u last heeft van konijnen, is een vangkooi een perfecte oplossing. Onze konijnen vangkooien geven u de mogelijkheid om diervriendelijk tewerk te gaan. U zet het konijn of de konijnen na de vangst gewoon uit in het wild, zoals in het bos of park.

Kijk vooraf wel of u te maken hebt met tamme konijnen, zoals het huisdier, of met wilde konijnen. U herkent ze grofweg als volgt: een tam konijn heeft meestal hangoren en is wat kleiner. Ze zijn er ook in diverse kleuren en kleurtinten. Wilde konijnen hebben bijna allemaal een bruin/grijsachtige vacht.

Tip: omdat het van origine nachtdieren zijn, is er voor het vangen van konijnen een grotere succeskans 's nachts. Terwijl u slaap, doet de vangkooi of doen de vangkooien dan hun werk. Denk qua lokaas aan wortels, stukje witlof, mais of andere groenten, stukjes brood of stukjes banaan of appel.

Plaats een vangkooi voor een tam konijn vlakbij waar deze is weggelopen of voor het laatst gezien. Gebruik als lokaas zijn of haar favoriete voer. Geef het tot maximaal een paar dagen de tijd en check met enige regelmaat tussendoor of er geen andere dieren op af zijn gekomen.

Let bij wilde konijnen op of er geen sprake is van jongen. Is er sprake van een nestje? Vang dan eerst deze jongen en dan pas de moeder, anders raken deze zonder hun moeder gedesoriënteerd. Zit toch eerst het moederkonijn in de kooi? Laat deze dan direct weer vrij, totdat alle jongen gevangen zijn.

 

Vangkooien

Nog meer vangkooien voor nog meer dieren

Vangkooiwinkel.nl heeft ook alle soorten vangkooien voor vossen, voor hazen, voor bevers, voor egels en voor alle soorten vogels zoals duiven, eenden, eksters, lijsters, merels en spreeuwen. Klik u op één van de voorgaande links op het diersoort waarvoor u een vangkooi wilt kopen, dan leest u er meer tips en uitleg, en u vindt er alle bijpassende vangkooien. Meer informatie? Neem contact met ons op. We kunnen u adviseren over vangkooien en alle andere soorten dierenvallen.

 

Lees meer
BSP Kantelval Small
BSP Kantelval Small
De BSP Kantelval Small is een diervriendelijke val voor muizen, die zeer gemakkelijk te stellen is en kan worden voorzien van een lokmiddel.
SALE Draadval klein voor muizen en ratten 16x10x8cm
Draadval klein voor muizen en ratten 16x10x8cm
Deze kleine draadval is zeer geschikt voor het vangen van kleinere ratten en grotere muizen. De afmetingen van de val bedragen 16 x 10 x 8 cm.

€12,95 €4,03

Informatie
BSP Multi Use Trap Green
BSP Multi Use Trap Green
Met de BSP Multi Use Trap Green worden muizen levend gevangen, zodat ze weer uitgezet kunnen worden. De val kan meerdere keren gebruikt worden.
SALE Draadval middel voor ratten 24x12,5x11cm
Draadval middel voor ratten 24x12,5x11cm
Deze middelgrote draadval is zeer geschikt voor het vangen van kleine en middelgrote ratten. De afmetingen van de val bedragen 24x12,5x11 cm.

€14,95 €6,26

Informatie
Inloop muizenval onder een hoek van 90 graden
Inloop muizenval onder een hoek van 90 graden
Deze muizenval heeft twee ingangen onder een hoek van 90 graden, zodat deze in iedere hoek te plaatsen is. Eenmaal in de val, kan de muis er niet meer uit. Muizenval voor het vangen van meerdere muizen.
SALE Draadval groot voor ratten 32 x 15 x 13,5 cm
Draadval groot voor ratten 32 x 15 x 13,5 cm
Deze grote draadval is zeer geschikt voor het vangen van kleine en middelgrote ratten. De afmetingen van de val bedragen 32 x 15 x 13,5 cm.

€17,95 €8,47

Informatie
SALE Vangkooi muizen en ratten verzinkt 40x14x14cm
Vangkooi muizen en ratten verzinkt 40x14x14cm
Deze verzinkte vangkooi is zeer geschikt voor het vangen van ratten en muizen. De afmetingen van de val bedragen 40 x 14 x 14 cm.

€24,95 €9,06

Informatie
Vangkooi met 1 ingang 28x14x11cm
Vangkooi met 1 ingang 28x14x11cm
Nieuw model aluminium vangkooi met 1 ingang! Deze val is geschikt voor ratten en kleine knaagdieren. De aluminium uitvoering maakt de kooi duurzaam en licht van gewicht.
Multi-vangsysteem voor muizen
Multi-vangsysteem voor muizen
Amerikaanse muizenval voor het levend vangen van grote aantallen muizen! In Amerika is dit een zeer populair product door de enorme goede vangresultaten.
Muizenvangkooi - 2 stuks
Muizenvangkooi - 2 stuks
Deze muizenval vangkooi met houten bodem is de ideale vangkooi voor het vangen van Muizen!
Rattenvangkooi met houten bodem - 2 stuks
Rattenvangkooi met houten bodem - 2 stuks
Vangkooi speciaal voor ratten! Verzinkt gaas en met een houten bodem. Kwalitatief hoogwaardige uitvoering.
Multi-vangsysteem voor muizen "Catch-all"
Multi-vangsysteem voor muizen "Catch-all"
Multi-vangsysteem voor het vangen van grote aantallen muizen! Deze val is ideaal voor bijvoorbeeld hooizolders, maneges, boerderijen of andere plaatsen waar veel muizen zijn.
*Incl. btw
Pagina 1 van 3