Kantelval kopen | Kantelvallen voor een muis

Wat is een kantelval? En hoe werkt een kantelval? Een kantelval is doorgaans bedoeld voor het vangen van een muis. Met kantelvallen voor muizen lukt het heel eenvoudig om een muis levend te vangen - en daarmee diervriendelijk. Een kantelval is nog goedkoop ook. Leg wat lokmiddel achterin de val, de muis loopt erop af, de val kantelt door de zwaartekracht en het klepje slaat dicht. De muis is zo levend gevangen en kan dus ook weer worden vrijgelaten. Dit gaat gemakkelijk via de achterzijde van de kantelval. Ook deze is te openen, zodat de muis daarvandaan de vrijheid weer kan opzoeken. Natuurlijk op een door u geschikt bevonden locatie, overigens het liefst behoorlijk ver weg.

Kantelvallen zijn eenvoudig te stellen. Het lokaas kunt u er eveneens makkelijk in kwijt. Zet het deurtje van de kantelval aan de voorkant open en de muis komt vanzelf op het lokmiddel af. Door het gewicht van de muis zal de val kantelen, de naam zegt het al, en het deurtje of klepje (inmiddels) achter de muis zal daarop direct sluiten. Ook aan de achterzijde is er een deurtje / klepje, die u kunt openen om de muis weer van zijn of haar vrijheid te laten genieten. Een populaire muizenval!

Welke kantelval?

Er zijn kantelvallen in verschillende formaten. Ze werken allemaal met het kantelmechanisme en zijn niet duur. Een bekend merk van muizen kantelvallen is BSP. Zo'n val is specifiek geschikt voor muizen, dus bijvoorbeeld niet voor ratten. Een kantelval is behalve goedkoop en effectief ook snel en eenvoudig te plaatsen, het liefst langs een beschutte richel of muur, voor de grootste pakkans.

 

Lees meer
BSP Kantelval Small
BSP Kantelval Small
De BSP Kantelval Small is een diervriendelijke val voor muizen, die zeer gemakkelijk te stellen is en kan worden voorzien van een lokmiddel.
*Incl. btw
Pagina 1 van 1