Eksters bestrijden

Eksters bestrijden? 
Heeft u in de omgeving van uw woning of bedrijfspand last van eksters? Bestrijd deze dan op een diervriendelijke manier door gebruik te maken van vangkooien. Eksters hebben last van territoriumgedrag. Door ze te vangen en elders weer uit te zetten, voorkomt u dat ze iets verderop opnieuw voor overlast gaan zorgen. 

De keuze voor een vangkooi
Hou er bij de keuze van een vangkooi rekening mee dat deze groot genoeg moet zijn. Een kooi die te klein is, is niet aantrekkelijk voor dieren. Ze zullen deze dus mijden. Om de eksters te lokken kunt u gebruiken maken van lokaas. Een ekster vangt u met bessen, zaden of broodkruimels. U plaatst het aas ofwel op het plankje/ triggermechanisme in het midden van de kooi (als het een doorloopval betreft) of helemaal achterin de kooi (als het een inloopval betreft). Maak het pakken van het aas niet te makkelijk. U kunt het aas bijvoorbeeld aan de achterkant of zijkant van de kooi of aan het triggermechanisme vastmaken. De ekster moet zo meer moeite doen het aas los te maken waardoor de kans groter is dat de trigger geraakt wordt.

Waar plaatst u de vangkooi?
Om te weten waar u de vangkooien moet plaatsen, is het eerst handig om te weten waar eksters zich ophouden. Eksters houden zich graag op in de buurt van mensen en houden van open leefgebieden. U vindt ze bijvoorbeeld in tuinen. 

Onze tip: plaats meerdere vangkooien
Aangezien u vaak meer dan één ekster wilt vangen, raden wij u aan om gebruik te maken van meerdere vangkooien. Met meerdere vangkooien vergoot u bovendien de vangkans aanzienlijk. 

Eksters verjagen zonder ze te vangen? 
Wilt u de eksters liever verjagen zonder gebruik te maken van een val of kooi? In het productoverzicht hieronder vindt u behalve vangkooien ook enkele andere producten om vogels mee te verjagen. 

 

Lees meer
Vogelverjager Black Hawk Kite - Losse vlieger
Vogelverjager Black Hawk Kite - Losse vlieger
Reserve vlieger voor de Black Hawk Kite vogelverschrikker. Voor het op een effectieve manier verjagen van vogels. Verandert van hoogte, snelheid en vliegpatroon.
SALE Vangkooi klein verzinkt met beschermlaag 67x24x31,5cm
Vangkooi klein verzinkt met beschermlaag 67x24x31,5cm
Vangkooi klein voor marters, ratten en kleine konijnen. De kooi is volledig verzinkt en voorzien van een beschermlaag! Hierdoor erg duurzaam en kwalitatief hoogwaardig.

€44,95 €35,60

Informatie
SALE Inloopval middelgroot 80x25x30cm
Inloopval middelgroot 80x25x30cm
Vangkooi middelgroot voor katten, marters, ratten, vossen, vogels en konijnen. De kooi is volledig zwart gespoten zodat deze er netjes uitziet en langer meegaat.

€39,95 €38,19

Informatie
Vangkooi middelgroot verzinkt 82x26,5x34cm
Vangkooi middelgroot verzinkt 82x26,5x34cm
Vangkooi middelgroot voor katten, marters, ratten, vossen, vogels en konijnen. De kooi is volledig verzinkt. Hierdoor erg duurzaam en kwalitatief hoogwaardig.
SALE Doorloopval met 2 ingangen 100x25x25cm
Doorloopval met 2 ingangen 100x25x25cm
Deze doorloopval behoort tot de best geteste vallen met 2 ingangen. De val is geschikt voor marter, konijn en kat. De beschermingsplaat zorgt ervoor dat het dier u bij het optillen van de kooi niet kan verwonden.

€69,95 €45,64

Informatie
Doorloopval met 2 ingangen 120x30x34cm
Doorloopval met 2 ingangen 120x30x34cm
Deze grote doorloopval behoort tot de best geteste vallen met 2 ingangen. Deze val is onder andere geschikt voor marter, konijn, vogel, kat of soortgelijke dieren qua omvang.
SALE Vangkooi met 2 ingangen 100x24x24cm
Vangkooi met 2 ingangen 100x24x24cm
Deze val is door ons als beste getest en vangt iedere marter, konijn en kat zonder problemen! De speciale krabplaat zorgt ervoor dat het dier u bij het optillen van de kooi niet kan verwonden.

€99,95 €76,36

Informatie
Vogelverjager Black Hawk Kite 7M
Vogelverjager Black Hawk Kite 7M
De Black Hawk Kite vogelverschrikker. Een complete set om op een effectieve manier vogels te verjagen. Inclusief grondanker, 7 meter telescopische paal en vlieger. Verandert van hoogte, snelheid en vliegpatroon en vliegt tot 12 meter hoog.
*Incl. btw
Pagina 1 van 1