Marter vangen

Last van marters?

Last van marters

VANGKOOI MARTERS KOPEN > DIRECT NAAR SHOP

Marters hou je natuurlijk liever buiten de deur, maar ook buiten kan de marter zeer vervelende schade aanbrengen. Denk hierbij aan schade aan uw auto of camper, marters kunnen vaak zeer eenvoudig leidingen of bedrading doorknagen wat erg vervelend en zelfs gevaarlijk kan zijn.
 

De steenmarter komt bijvoorbeeld ook veel binnen voor. De marter zal zich vaak "schuilhouden" binnen de spouwmuren, op zolder of op andere plekken. De marter is een nachtdier en kan 's nachts ook behoorlijk wat overlast veroorzaken qua geluid. Als een marter zich langer schuilhoudt zal dit ook stankoverlast tot gevolg hebben.
 

VANGKOOI MARTERS KOPEN > DIRECT NAAR SHOP

Hoe vang je een marter / steenmarter? 
Het vangen of verjagen van een marter kan op verschillende manieren. Soms worden apparaten met ultrasone geluiden ingezet. Dit heeft echter een groot nadeel: andere dieren hebben hier ook last van. Voor een hond of zelfs kat zijn dit soort geluiden onverdraagbaar, hierdoor dus niet de ideale oplossing.


Vangkooi marter
De meest prettige en veilige manier om een marter te vangen is door het inzetten van de vangkooi. Men plaatst de vangkooi in het leefgebied van de marter. Als lokmiddel voor de marter kan bijvoorbeeld worden gedacht aan: Vis. Makreel, Sardientjes, Ei.

Men hangt bijvoorbeeld de sardientjes in de vangkooi, waarna de marter de vangkooi zal betreden. Vervolgens staat de marter op de voerplaat, waarna de vangkooi dichtklapt. De marter is nu gevangen! Verstandig is het om de marter een paar kilometer verder vrij te laten, zodat deze niet meer terugkomt.


U kunt onze Marter vangkooien via deze link bestellen.

VANGKOOI MARTERS KOPEN > DIRECT NAAR SHOP