Hoe houd je mollen uit je tuin?

Mollen houden van zachte, vochtige aarde. Het maakt het namelijk makkelijker voor een mol om er doorheen te graven en het trekt de sappige larven, wormen en insecten aan die mollen simpelweg niet kunnen weerstaan. Als u tuin u lief is moet u ervoor zorgen dat de omgeving minder aantrekkelijk wordt voor de mol. Hieronder hebben wij een aantal stappen beschreven om uw tuin te beschermen tegen de mol.

Mollenklem kopen > DIRECT NAAR SHOP

1. Houd uw huisdier buiten het molgebied

Huisdieren zoals katten en honden staan erom bekend dat ze mollen opgraven of doden als deze zich aan de oppervlakte bevinden. De huisdieren kunnen echter tunnels opgraven waardoor er nog meer schade aan de tuin ontstaat.

2. Maak uw tuin onaangenaam voor mollen

Zoals wij eerder hebben aangegeven houden mollen zachte, vochtige, maar vooral voedselrijke aarde. Gebruik daarom producten die de larven, wormen en insecten in uw tuin bestrijden om zo de voedselvoorziening van de mollen te beperken. U kunt uw tuin ook droger houden door minder water te geven; met 1 keer per week diep water geven houdt u uw tuin al in gezonde staat.

3. Gebruik mollenklemmen

Een effectieve manier om van mollen af te komen is met een mollenklem. Werk bij het instellen van de klem altijd met handschoenen om uw geur niet op de klem over te brengen. Mollen zijn erg gevoelig en voorzichtig als ze iets ruiken dat ze niet kennen. Om de klem de juiste geur te geven kunt u met het zand van een molshoop de klem insmeren (gewoon met droog zand) waardoor de klem de geur van de mol en het zand krijgt.

Mollenklem kopen > DIRECT NAAR SHOP