Mollenklem/ mollenval

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Deze mollenval/ mollenklem is eenvoudig te stellen en zeer effectief. U heeft veel waar voor uw geld met deze effectieve mollenklem.

Lees meer
€3,71
Incl. btw

Mollenklem/ mollenval

Deze mollenval/ mollenklem is eenvoudig te stellen en zeer effectief.

Werkwijze vangen van een mol
Werk altijd met handschoenen om uw geur niet op de klem over te brengen. Mollen zijn erg gevoelig en voorzichtig als ze iets ruiken dat ze niet kennen. Om de klem de juiste geur te geven kunt u met het zand van een molshoop de klem insmeren (gewoon met droog zand) waardoor de klem de geur van de mol en het zand krijgt.

Zoek naar een mollengang die nog actief gebruikt wordt. Dit kunt u zien doordat verse molshopen in het verlengde van de gang liggen. U kunt de klem plaatsen in de gang of in een uitgegraven molshoop. Graaf een molshoop uit of een plek in de gang van de mol. Mollen kruipen dagelijks door al hun gangen om wormen of andere bodemdieren te zoeken. Zorg dat u de gang wel weer voldoende dichtmaakt zodat geen licht in de gang kan binnenkomen. Mollen zijn zeker niet blind (zoals veel gedacht wordt) en als ze licht zien dan kruipen ze door en dan zal uw klem nooit zijn werk kunnen doen.

Meerdere mollen?
Als er meerdere mollen aanwezig zijn zorg dan dat u eerst de mollen vangt alvorens een verdrijvingsmiddel tegen mollen inzet. Als in een grasland meerdere mollen aanwezig zijn dan zult u heel moeilijk de mollen kunnen verdrijven met alleen een verdrijvingsmiddel. Vang eerst een aantal mollen en zet dan het verdrijvingsmiddel in. Dat werkt het meest effectief.

In werking stellen van de mollenklem
Knijp de handvaten samen en plaats de metalen plaat in het midden van de val. Doe dit voordat u de val in het gat plaatst. De handvaten springen open wanneer de mol gevangen is. Als u dus de openstaande handvatten ziet dan weet u dat de mol gevangen is.

Afmetingen (lxbxh): Ongeveer 20cm hoog en 12cm breed
Afwerking: Gegalvaniseerd staal
Geschikt voor: Mollen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Tags