Katten in uw tuin? 6 tips om de katten te verjagen

Katten in uw tuin? Een enorme overlast voor tuiniers, vooral als ze op bloemen en planten stappen. Indien u last heeft van zwerfkatten kunt u er direct voor kiezen deze te vangen met onze vangkooien: https://www.vangkooiwinkel.nl/vangkooi-katten/

Kat in uw tuin

Hieronder vindt u nog een aantal andere handige tips en middelen om (zwerf)katten uit uw tuin te weren.

1. Ultrasonisch afstotend apparaat

Het klinkt heel ingewikkeld, maar het is een apparaat dat katten uit de tuin kan houden. Het apparaat geeft een ultrasoon geluid af dat door katten, maar niet door ons kan worden gehoord. Dit geluid zal (zwerf)katten verjagen. Voor een grote tuin zult u meerdere apparaten nodig hebben.

2. Sproeiers (met bewegingsdetectie)

Sproeiers die water op ongewenste indringers sproeit. Katten houden over het algemeen niet van water, dus is dit een effectieve oplossing. U zult het op verschillende locaties moeten testen om de meest effectieve plek te vinden.

3. Onaangename oppervlaktes

Katten stappen graag op zacht ondergrond. U zou kunnen proberen te voorkomen dat katten de tuin of het bloembed betreden door puntige voorwerpen langs de omtrek van de tuin te plaatsen. Denk hierbij aan dennenappels, plantenstokken of tandenstokers.

4. Onaangename geurtjes

Katten zijn gevoelig voor geurtjes. Cayenne pepperspray op locaties langs de omtrek van uw tuin zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat katten uw tuin minder snel betreden.

5. Belemmeringen op muurtjes

Als uw tuin is omgeven door een muur of hek, overweeg dan om spikes op de bovenkant van de barrière te plaatsen. Deze spikes zijn scherp, maar niet zodanig dat ze de katten verwonden.

Meest effectieve manier om zwerfkatten uit uw tuin te krijgen?

Er is altijd wel een kat die zich niet laat misleiden, omleiden of verjagen, ongeacht het aas of middel die u gebruikt. De vangkooi voor katten is uitermate geschikt voor deze katten. Waarom werkt een vangkooi veel beter dan andere type kooien en vallen? Een vangkooi met dubbele ingang creëert de illusie van een uitgang. Een schuwe kat zal hierdoor minder bang zijn om de smalle begrenzingen van de kooi te betreden, doordat ze geloven dat er uitweg is aan de andere kant.