Diervriendelijke val marters/ steenmarters/ boommarters

Diervriendelijke val marters | Marters, boommarters, steenmarters diervriendelijk bestrijden | Vangkooiwinkel.nl is hét adres voor inloopvallen en multivangsystemen om marters op diervriendelijke wijze te vangen.

Over de marter/ steenmarter/ boommarter
Marters/ steenmarters/ boommarters hebben een bruine vacht en wegen globaal tussen de 1 en de 2 kilo. De vrouwtjes marters zijn lichter dan de mannetjes en wegen maximaal zo’n 1,3 kilo.

Overlast door de marter
De marter zorgt voor overlast in de vorm van stank, geluid en schade door knagen aan bijvoorbeeld bekabeling in een voertuig.

Afmetingen en gewichten van de marter
Lengte: Mannetjes: 43 – 59 cm, Vrouwtjes: 38 – 47 cm
Gewicht: Mannetjes: 1,7 – 1,8 kg, Vrouwtjes: 1,1 – 1,3 kg

Diervriendelijke val marters | marters diervriendelijk bestrijden
In het onderstaande overzicht hebben we een selectie gemaakt van goede diervriendelijke vallen voor marters. U kunt het gevangen dier gemakkelijk en veilig uitzetten in de natuur.

Diervriendelijke val marters | Welk aas gebruik ik om een marter te vangen?
Een marter vangt u met bijvoorbeeld ei, kaas, vis of zoetigheid. Het aas plaatst u ofwel op het plankje/ triggermechanisme achterin de kooi als het een inloopval betreft.

Marters diervriendelijk bestrijden | Vangtip voor marters
U heeft (vrijwel) nooit last van slechts 1 marter. Een belangrijke tip is om meerdere kooien te plaatsen. Meerdere kooien verhogen de vangkans aanzienlijk. Plaats de kooien altijd langs de routes die de marters lopen. Marters lopen meestal langs muren en wanden.

Marters diervriendelijk bestrijden?
In onderstaand overzicht hebben we aantal producten toegevoegd voor het vangen van marters zonder ze te doden (het doden van marters is verboden). Het betreft een aantal diervriendelijke vangkooien/ vallen.

 

Lees meer
Pagina 1 van 1