Duiven diervriendelijke val

Heeft u in uw omgeving last van duiven? Met de producten van Vangkooiwinkel.nl kunt u duiven op een diervriendelijke wijze bestrijden. Voor het humaan bestrijden van duiven maakt u gebruik van een vangkooi. Hiermee vangt u de vogel en zet u deze op een andere plek weer uit. Zo bent u van de overlast af, maar doet u de dieren niet onnodig kwaad. Liever verjagen in plaats van vangen? In het overzicht hieronder vindt u behalve vangkooien en inloopvallen ook enkele producten voor het verjagen van vogels. 

Overlast van duiven
Van duiven kunt u flink last hebben. Alleen al de poep zorgt voor flinke ontsiering van uw woning of  bedrijfspand. Daarbij kan de poep de buitenmuur aantasten, met schade als gevolg. Duiven kunnen ook een gevaar voor uw gezondheid vormen vanwege de vele ziektes die ze bij zich dragen. Kortom; wanneer u last heeft van duiven is het verstandig ze te bestrijden of te verjagen. 

De keuze voor een vangkooi
Een vangkooi is ideaal voor het bestrijden van duiven. Wanneer u de vogel eenmaal gevangen heeft, zet u deze op een andere plek weer uit. Het beste is om dit niet te dichtbij te doen om zo te voorkomen dat de overlast opnieuw opspeelt. Kies voor het vangen van de duif een kooi die groot genoeg is. Een te kleine kooi is niet aantrekkelijk voor dieren. 

Hoe een duif vangen?
Om de duif de vangkooi in te lokken, kunt u gebruik maken van wat lokaas. Leg bijvoorbeeld wat zaden of broodkruimels in de kooi. Plaats het aas op het plankje/ triggermechanisme in het midden van de kooi (als het een doorloopval betreft) of helemaal achterin de kooi (als het gaat om een inloopval).

 

Lees meer
Duivenpinnen
Duivenpinnen
Met deze RVS duivenpinnen voorkomt u snel en gemakkelijk overlast van duiven en andere vogels. De flexibele pinnen hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig te plaatsen.
Vogelverjager Black Hawk Kite - Losse vlieger
Vogelverjager Black Hawk Kite - Losse vlieger
Reserve vlieger voor de Black Hawk Kite vogelverschrikker. Voor het op een effectieve manier verjagen van vogels. Verandert van hoogte, snelheid en vliegpatroon.
Vogelverjager Black Hawk Kite 7M
Vogelverjager Black Hawk Kite 7M
De Black Hawk Kite vogelverschrikker. Een complete set om op een effectieve manier vogels te verjagen. Inclusief grondanker, 7 meter telescopische paal en vlieger. Verandert van hoogte, snelheid en vliegpatroon en vliegt tot 12 meter hoog.
*Incl. btw
Pagina 1 van 1