Vangkooi merels/ merelval

Vangkooi merels/ merelval kopen? Vangkooiwinkel.nl is hét adres voor inloopvallen en doorloopvallen voor merels.

Zoekt u een vangkooi voor een merel?
In het onderstaande overzicht hebben we een selectie gemaakt van goede vallen voor merels. Belangrijk voor de keuze van een juiste vangkooi is het formaat van de kooi. Het dier moet namelijk makkelijk in de kooi kunnen lopen. Als de kooi te klein is dan zal het dier niet snel de kooi inlopen en dan wordt het vangen van de merels in dit geval lastiger.

Last van merels? Hoe vang ik een merel?
Een lijster vangt u met broodkruimels en broodkorsten. Het aas plaatst u ofwel op het plankje/ triggermechanisme in het midden van de kooi als het een doorloopval betreft of u plaatst het aas helemaal achterin de kooi als het gaat om een inloopval.

Vangtip
Het kan zijn dat de trigger om de kooi te sluiten wat strak staat ingesteld. Dat kan komen door de constructie van de kooi. Dit komt veel voor bij inloopvallen. U kunt de trigger lichter instellen door de trigger iets te verbuigen of door deze wat meer op 'scherp' te zetten. U plaatst de trigger dan iets meer richting het punt van 'afgaan' waardoor het dier de trigger makkelijker zal doen afgaan.

Een andere tip is het niet te makkelijk te maken voor het te vangen dier. Indien mogelijk maak het aas vast aan de achterkant of zijkant van de kooi of aan het triggermechanisme. Hierdoor moet het dier moeite doen het aas los te maken en is de kans groter dat het dier de trigger zal raken.

Merels verjagen?
In onderstaand overzicht hebben we ook een klein aantal producten toegevoegd voor het verjagen van merels. Dat betreft merelspinnen en een aantal vliegers in de vorm van een valk.

Lees meer
Pagina 1 van 1