Duiven verjagen

Heeft u in de omgeving van uw woning of bedrijfspand last van duiven en wilt u deze graag verjagen? Maak dan gebruik van een vangkooi of inloopval. Met deze producten kunt u de vogels op een diervriendelijke manier vangen en op een andere plek uitzetten. Door ze te vangen en elders weer uit te zetten, voorkomt u bovendien dat ze iets verderop opnieuw voor overlast gaan zorgen.

Overlast door duiven
Duiven kunnen op verschillende manieren voor overlast zorgen. Zo is de poep van duiven voor veel mensen een storende factor. Behalve dat het het aanzien van een huis of bedrijfspand verpest, kan de poep ook voor schade aan de buitenkant van het gebouw zorgen. De uitwerpselen kunnen daarnaast allergieën veroorzaken. Ook is het bekend dat duiven zelf veel ziektes bij zich dragen. Het is dus volkomen begrijpelijk dat u deze dieren graag uit uw buurt houdt. 

Vangkooi of inloopval kiezen
Wanneer u duiven wilt gaan verjagen, raden wij u aan te kiezen voor een vangkooi of inloopval. Met een vangkooi of inloopval van Vangkooiwinkel.nl bent u verzekerd van een solide product van hoogwaardige kwaliteit. Bij de keuze voor een inloopval of vangkooi is het wel van belang dat u de juiste grootte kiest. Een te kleine kooi is namelijk niet aantrekkelijk voor dieren. Ze zullen deze dus mijden. Het is daarnaast verstandig om meerdere kooien te plaatsen om zo de pakkans te vergroten.  

Het lokken van de duiven
Om de duiven te lokken kunt u gebruiken maken van lokaas. Duiven zijn dol op zaden en broodkruimels. Plaats het aas ofwel op het plankje/ triggermechanisme in het midden van de kooi (als het een doorloopval betreft) of helemaal achterin de kooi (als het een inloopval betreft). Wilt u meer informatie over het verschil tussen inloopvallen en doorloopvallen? Lees dan deze blog

Het plaatsen van de vangkooi
Om te weten waar u de vangkooien moet plaatsen, is het eerst handig om te weten waar duiven zich ophouden. Duiven vindt u veelal op het dak. Ze wringen zich bijvoorbeeld naar binnen via een losse dakpan. Ook balkons, richels, schoorstenen en dakgoten zijn fijne plekjes voor duiven. U vindt ze echter ook 'gewoon' op de begane grond. 

Duiven verjagen zonder val of vangkooi
Wilt u graag duiven verjagen zonder gebruik te maken van een vangkooi of inloopval? U vindt in onderstaand productoverzicht ook enkele alternatieve methodes om de dieren mee te verjagen. 

 

Lees meer
Pagina 1 van 1