Muizen bestrijden

Wilt u graag muizen bestrijden?
In het onderstaande overzicht hebben we een selectie gemaakt van goede vallen en klemmen voor muizen. Belangrijk voor de keuze van een juiste vangkooi/ val is het formaat van de val. Het dier moet namelijk makkelijk in de kooi kunnen lopen. Als de kooi te klein is dan zal het dier niet snel de kooi inlopen en dan wordt het vangen van muizen in dit geval lastiger. In het specifieke geval van muizen is het ook van belang een kooi te kiezen die voldoende fijnmazig is. Bij te grote gaten of ruimtes in het gaas zal de muis in kwestie via de zijkant of achterkant gewoon weer uit de kooi kunnen gaan.

Last van muizen? Hoe vang ik een muis?
Een muis vangt u met bijvoorbeeld pindakaas of kaas of zoetigheid. Het aas plaatst u ofwel op het plankje/ triggermechanisme in het midden van de kooi als het een doorloopval betreft of u plaatst het aas helemaal achterin de kooi als het gaat om een inloopval. In geval van een klem plaats u het aas op de trigger van de muizenklem.

Vangtip - Meerdere kooien of klemmen plaatsen
Een belangrijke tip is om meerdere kooien of klemmen te plaatsen. Meerdere kooien verhogen de vangkans aanzienlijk. Plaats de kooien altijd langs de routes die de muizen lopen. Soms zijn die routes goed zichtbaar en soms weet u welke route ze lopen omdat u ze gezien hebt. Weet u het niet, plaats dan de kooien langs de muren. Muizen lopen meestal niet over open vlaktes, maar volgen muren en wanden. Plaats een of meer kooien in looproutes en u vergroot de pakkans. Verder heeft u nooit last van slechts 1 muis. Meerdere kooien plaatsen zorgt er dus ook voor dat u eerder van het probleem af bent. Specifiek voor muizen kunt u ook denken aan een hoekval/ muizenval voor in een hoek van de ruimte. Deze vallen werken vaak goed.

Muizen bestrijden?
In onderstaand overzicht hebben we ook een klein aantal producten toegevoegd voor het bestrijden van muizen. Dat betreft muizenvallen, klemmen en een aantal diervriendelijke vangkooien.

Muizen bestrijden?
Muizen bestrijden? Vangkooiwinkel.nl is hét adres voor inloopvallen, doorloopvallen, muizenvallen en muizenklemmen tegen muizen.

Lees meer
Multi-vangsysteem voor muizen "Catch-all"
Multi-vangsysteem voor muizen "Catch-all"
Multi-vangsysteem voor het vangen van grote aantallen muizen! Deze val is ideaal voor bijvoorbeeld hooizolders, maneges, boerderijen of andere plaatsen waar veel muizen zijn.
Vangkooi met 1 ingang 28x14x11cm
Vangkooi met 1 ingang 28x14x11cm
Nieuw model aluminium vangkooi met 1 ingang! Deze val is geschikt voor ratten en kleine knaagdieren. De aluminium uitvoering maakt de kooi duurzaam en licht van gewicht.
Vangkooi met 2 ingangen 43x14x11cm
Vangkooi met 2 ingangen 43x14x11cm
Nieuw model vangkooi met 2 ingangen! Deze val is geschikt voor kleine ratten en kleine knaagdieren. De dubbele ingang zorgt voor een hogere vangkans.
Elektrische muizenval
Elektrische muizenval
Een eenvoudige elektrische muizenval, zonder gif of chemicaliën. Makkelijk en schoon in gebruik. Zowel te gebruiken met bijgeleverde USB-kabel als met 4 AA batterijen.
Deadline Fluorescent Tracking Gel
Deadline Fluorescent Tracking Gel
Deadline Fluorescent Tracking Gel is een professionele, niet-giftige gel voor het opsporen van looproutes en schuilplaatsen van knaagdieren.
Elektrische muizen- en rattenval
Elektrische muizen- en rattenval
Een eenvoudige elektrische muizen- en rattenval, zonder gif of chemicaliën. Makkelijk en schoon in gebruik. Zowel te gebruiken met bijgeleverde adapter als met batterijen.
*Incl. btw
Pagina 2 van 2